Uniek: privébioscoop The(Any)Thing geopend in Hotel New York (2024)

Onlangs is in Rotterdam een privébioscoop geopend, The(Any)Thing en bijzonder is helemaal dat deze gevestigd zit in een hotel, namelijk Hotel New York. Dat betekent dat jij nu bijvoorbeeld Avatar kan bekijken, het laat kan maken en rechtsreeks je bed in kan! Klinkt stiekem best als een uniek kerstcadeau of niet?

The(Any)Thing is een privébioscoop, de eerste wereldwijde on demand optie. Alle films die nu in de bioscoop draaien kun jij als privévoorstelling boeken in een prachtige zaal voor slechts twee personen! Deze bioscoopzaal zit gevestigd in het viersterrenhotel Hotel New York in Rotterdam. The(Any)Thing opende eerder al een privébioscoop in Wijk bij Duurstede, voor zowel twee als vijf personen.

Hoe werkt het?

Het werkt eigenlijk heel eenvoudig. Je hoeft enkel The(Any)Thing app te downloaden en dan zie je meteen al de films waar je uit kunt kiezen. Er staat een top 20 waarbij Avatar: The Way of Water nu op één staat. Andere films die bekeken kunnen worden zijn bijvoorbeeld Wakanda Forever, Memory, Ticket to Paradise en The Menu. Maar niet alleen is er een actueel aanbod, ook staan er wat oudere films tussen die je kunt reserveren voor je privébioscoop. Denk hierbij aan de arthouse films Beautiful Boy en La La Land.

Het prijskaartje

Zodra je een film hebt uitgekozen, kun je kijken naar de dagen en tijdstippen waarop de film beschikbaar is en daarna kun je via een paar klikken betalen en reserveren. Dat werkt heel eenvoudig. De prijzen variëren en het ligt er vooral aan wanneer jij een film wilt kijken, in de ochtend betaal je het minst, in de avond het meest. Voor de nieuwe Avatar film betaal je ’s ochtends 59 euro, ’s middags 79 euro en ’s avonds 99 euro.

Dat is flink wat geld, maar uit eigen ervaring kunnen we vertellen dat dit wel een hele gave ervaring is en je kan eventueel het bedrag natuurlijk splitten. Voor een film als Avatar valt het bedrag eigenlijk wel mee, want 1die film duurt meer dan 190 minuten. Dus je bent er wel echt even samen knus tussenuit.

Uniek: privébioscoop The(Any)Thing geopend in Hotel New York (1)

De bioscoopzaal

Kijk, het kan natuurlijk zo zijn dat je weleens een keer alleen of met z’n tweeën in de bioscoop hebt gezeten, maar dat was dan simpelweg omdat er niemand anders op dat tijdstip geboekt had. Dat heb je een soort van geluk. Via The (Any) Thing zet je het geluk naar je eigen hand, want jij bepaalt zelf wanneer en met wie je naar een privébioscoop wilt. Als je jezelf een filmliefhebber noemt is dit simpelweg een ervaring die je een keer moet beleven. De zaal is prachtig. Aan de ene kant bevindt zich een heel groot scherm en andere kant staat een bankstelletje voor twee personen.

Dit is niet zomaar een tweezitsbank. Het valt meteen op dat deze er prachtig uitziet en anderzijds kun je er helemaal in verdwijnen. Je zakt er namelijk helemaal in weg. Enige tip van ons zou nog zijn dat er wat kussentjes geplaatst mogen worden, want als je last van je rug hebt, kun je net even te ver wegzakken. Maar hé dat zijn slechts kleine details. De locatie en sfeer zijn meteen al helemaal te gek.

Zodra je klaar bent, kan de film beginnen. En daarna is het handig om je telefoon bij de hand te houden. Waar dit bij andere bioscopen min of meer verboden is, is het bij The (Any)Thing juist wat ervoor zorgt dat je ervaring nog toffer wordt. Want via de app bepaal jij zelf hoe je de film wilt beleven. Zo bepaal jij wanneer de lichten uit- en aangaan, kun je het volume van de filmafstellen en zelfs de kamertemperatuur regelen! De film start met 24 graden, maar kan via de app terugzet worden naar 18 graden. Hoe tof is dat?!

Maar het mooiste moet nog komen: via de app kun je je drankjes en snacks bestellen! En die drankjes en snacks gaan een stuk verder dan wat je gewend bent bij een ‘normale’ bioscoop. Je kan koffie bestellen, thee, frisdranken, maar ook co*cktails. Het is echt heel fancy allemaal. En hetzelfde geldt voor de snacks. Waarom popcorn bestellen als je ook vegetarische loempia’s kunt krijgen? Het enige waar je rekening mee moet houden is de portemonnee. Goedkoop is het namelijk niet, al ligt het eraan wat je bestelt. Vegetarische loempia’s voor 7 euro valt bijvoorbeeld wel mee, gezien je er meteen 10 krijgt.

Uniek: privébioscoop The(Any)Thing geopend in Hotel New York (2)

Hotel New York

Zodra je wat besteld hebt, reken je in de app af en wordt het daarna naar je toegebracht. Roomservice dus! Wat een luxe! En het mooiste is dat je dan ook nog de film zelf via de app op pauze kunt drukken. Tijdens iedere film mag je namelijk 15 minuten pauze houden, verdeeld over verschillende sessies. En mocht je daarna nog meer van luxe willen genieten, kun je rechtstreeks door naar je kamer. The (Any) Thing zit namelijk in Hotel New York, een fantastisch viersterrenhotel waar kamers geboekt kunnen worden met uitzicht over de maas.

Hotel New York zit gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika lijn op de kop van Zuid in Rotterdam. Vroeger vertrokken mensen vanaf dit punt naar Noord-Amerika, in de hoop op een beter leven. Het hotel is ontzettend sfeervol en je hebt in het gebouw het gevoel rond te lopen door een stukje geschiedenis. De wanden zijn bijvoorbeeld gedecoreerd met mensen van vroeger. Net zoals met de bioscoop geldt ook nu weer: het is een ervaring.

Goedkoop is het allemaal niet, je betaalt al gauw meer dan 200 euro voor een kamer. Mocht je een keer een luxe weekend weg willen dan is dit wel een hele leuke combinatie: privébioscoop + hotel + Rotterdam verkennen. Waar vroeger mensen op zoek waren naar een beter leven, kun jij nu al voor een dag en nachtje een fantastisch leven beleven!

Dit is een artikel in samenwerking met The(Any)Thing en Hotel New York.

Uniek: privébioscoop The(Any)Thing geopend in Hotel New York (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rubie Ullrich

Last Updated:

Views: 6449

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rubie Ullrich

Birthday: 1998-02-02

Address: 743 Stoltenberg Center, Genovevaville, NJ 59925-3119

Phone: +2202978377583

Job: Administration Engineer

Hobby: Surfing, Sailing, Listening to music, Web surfing, Kitesurfing, Geocaching, Backpacking

Introduction: My name is Rubie Ullrich, I am a enthusiastic, perfect, tender, vivacious, talented, famous, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.