Apple Vision Pro vanaf 28 juni in meer landen en regio’s verkrijgbaar (2024)

opent in nieuw venster

PERSBERICHT 10 juni 2024

Klanten in Hongkong, Japan, Singapore en vasteland China kunnen vanaf 13 juni alvast bestellen. Klanten in Australië, Canada, Duitsland, Frankrijk en het VK kunnen dat vanaf 28 juni

Cupertino, Californië VisionPro combineert digitale content naadloos met de echte wereld. Dit zorgt voor indrukwekkende ruimtelijke ervaringen waarin mensen op nieuwe manieren werken, contact houden, samenwerken, herinneringen herbeleven en genieten van entertainment.

“Mensen zijn dolenthousiast over AppleVisionPro en we zijn dan ook heel blij dat we nog meer klanten kunnen laten kennismaken met de magie van spatial computing,” aldus TimCook, CEO van Apple. “We staan te trappelen om meer mensen te laten zien hoe het onmogelijke mogelijk wordt. Ze kunnen alleen of samen met anderen werken op een eindeloos canvas voor apps, herinneringen ophalen in 3D, series en films kijken in een unieke persoonlijke bioscoop of gloednieuwe ruimtelijke ervaringen ontdekken die alle voorstelling te boven gaan.”

Een revolutionaire ruimtelijke computer

AppleVisionPro draait op visionOS: een revolutionair besturingssysteem, een intuïtieve ruimtelijke interface en een magisch invoersysteem waarin je met je ogen, handen en stem je weg vindt. visionOS is het resultaat van tientallen jaren innovaties in iOS, iPadOS en macOS. Het werkt naadloos samen met de hardware, software en diensten van Apple, waardoor je op al je Appledevices dezelfde geweldige ervaring hebt.

visionOS heeft een driedimensionale interface die helemaal met je ogen, handen en stem te bedienen is.

Je werkt met apps door ernaar te kijken en je duim en wijsvinger tegen elkaar te tikken. Ook kun je tekst dicteren, typen met het virtuele toetsenbord en met Siri apps openen of sluiten, media afspelen, antwoord krijgen op allerlei vragen en nog veel meer. Op het oneindige canvas zijn apps niet meer beperkt tot de grenzen van een fysiek display. Je kunt ze dus op elke grootte naast elkaar openen, waardoor je alle ruimte hebt om (samen) te werken en van entertainment te genieten. In de dynamische virtuele landschappen, zoals Haleakalā, Joshua Tree, Yosemite en zelfs de maan, word je minder afgeleid en kun je je beter concentreren. Zo wordt alles nog indrukwekkender.

Door op AppleVisionPro aan de DigitalCrown te draaien dompel je jezelf onder in virtuele omgevingen, kijk je films op een gigantisch display en geniet je van persoonlijke ruimtelijke audio met AirPodsPro.

visionOS2 is dit najaar beschikbaar als gratis update en bevat features waarmee gebruikers van AppleVisionPro nog meer met spatial computing kunnen doen. Bijvoorbeeld nieuwe manieren om foto’s om te toveren tot 3D-afbeeldingen, intuïtieve handgebaren om de HomeView en belangrijke informatie te kunnen zien, nieuwe mogelijkheden voor Mac Virtual Display, TravelMode en GuestUser, verbeteringen voor Mindfulness, Safari en de AppleTV-app.

Een uitgebreide catalogus aan apps, games en ervaringen

In de AppStore zijn er nu meer dan 2000apps te vinden die speciaal voor AppleVisionPro zijn gemaakt, meer dan 1,5miljoen iOS- en iPadOS-apps die ook op AppleVisionPro werken, en Mac-apps die in combinatie met Mac Virtual Display werken. Al deze apps zijn moeiteloos naast elkaar te gebruiken.1 Dankzij de unieke mogelijkheden van het device en het ruime aanbod aan apps van de wereldwijde developerscommunity van Apple is AppleVisionPro een ongelofelijk veelzijdig device.

Een enorme, draagbare privéwerkplek
Dankzij toonaangevende zakelijke en praktische apps– zoals Box, Craft, Fantastical, MindNode, Slack, Things3, Webex, Zoom en apps van Microsoft365– werk je probleemloos samen met je collega’s en krijg je een hoop voor elkaar. Ook kun je je productiviteit een boost geven met handige apps als AirLauncher, GlanceBar, Splitscreen, Screens5 en Widgetsmith. Of door Bluetooth-accessoires toe te voegen, zoals MagicKeyboard, MagicTrackpad en, later dit jaar met visionOS2, MagicMouse.

Multitasken met de apps van Microsoft365 was nog nooit zo makkelijk, dankzij de levensgrote vensters die het oneindige canvas van AppleVisionPro optimaal benutten.

Een ongeëvenaarde privébioscoop
Ook de beste streamingdiensten zijn beschikbaar op AppleVisionPro, waaronder AppleTV+, AmazonPrimeVideo, Disney+ met Hulu, Max, Peaco*ck, Paramount+ with Showtime, PlutoTV enTubi.2 De AppleTV-app staat vol met AppleOriginals op AppleTV+ en meer dan 250 3D-films, waarvan sommige kosteloos beschikbaar zijn voor AppleTV+-abonnees.3 Op VisionPro kun je ook streaming- en online videodiensten kijken via apps als IMAX, Juno, Supercut en Television, of via Safari. In apps die SharePlay en ruimtelijke persona’s ondersteunen, kun je samen met anderen naar dezelfde content kijken, alsof iedereen toch in dezelfde ruimte zit.4

Op AppleVisionPro kijk je meer dan 2503D-films van ’s werelds meest gerenommeerde studio’s, allemaal met ongekende diepte en helderheid.

Altijd de beste plek en een privé-scorebord voor sportwedstrijden
Met apps van grote sportcompetities en -merken– waaronder de NBA, MLS, MLB, NHL, PGA TOUR, The Masters, UFC, World Surf League en RedBullTV– kun je op AppleVisionPro je favoriete sport en spelers op de voet volgen. Daarbij profiteer je van features als Multiview, realtime-statistieken van spelers en wedstrijden, live objectweergaven en nog veel meer. Alle informatie waar je eerst een scorebord of tweede scherm voor nodig had, verschijnt nu dus gewoon in beeld. En met apps van populaire tv-providers en sportkanalen kun je alle regionale, nationale en internationale competities volgen.

Als je fan bent van basketbal, kun je live of on demand tot vijf wedstrijden tegelijk streamen. Daarbij krijg je realtime-statistieken te zien van spelers en teams, en met de NBA-app op AppleVisionPro houd je ook zicht op andere wedstrijden en scores.

Een geweldig device om mee te gamen
Je hebt de beschikking over duizenden fantastische games, waaronder meer dan 250titels in AppleArcade. Op AppleArcade zijn regelmatig nieuwe ruimtelijke games en content-updates te downloaden. Onlangs zijn daar bijvoorbeeld Alto’s Odyssey – The Lost City, Crossy Road Castle en Where Cards Fall aan toegevoegd. Daarnaast staan er ruimtelijke games in de AppStore, zoals Loóna, DapTap en Blackbox, waarvan de laatste dit jaar een AppleDesignAward heeft gewonnen. Populaire games als Job Simulator komen op AppleVisionPro het best tot hun recht, omdat je maar je ogen en handen hoeft te gebruiken om in de huid te kruipen van bijvoorbeeld een kok of winkelier. Je hebt ook toegang tot iPad- en iPhone-games, pc- en consolegames via apps als Steam Link en nog veel meer games op Mac. Deze zijn allemaal compatibel met PlayStation DualSense- en draadloze Xbox-controllers.

AppleArcade op AppleVisionPro zit vol met leuke ruimtelijke games. Zoals Where Cards Fall, een meeslepend coming-of-age-verhaal waarin je kaartenhuizen bouwt om de levensbepalende herinneringen van de hoofdpersoon tot leven te wekken.

Een oneindig canvas voor creativiteit
Nieuwe design-apps als AirDraw en Da Vinci Eye zijn speciaal ontwikkeld voor de unieke mogelijkheden van spatial computing. Denk aan schetsen, tekenen en schilderen met alleen maar je ogen en handen. De app djay won dit jaar een Apple Design Award en moedigt creatievelingen aan om in het luchtledige muziek te maken. En in Lowe’s Style Studio kun je je eigen droomkeuken ontwerpen.

Er zijn nieuwe designtools ontwikkeld die helemaal zijn toegespitst op de unieke mogelijkheden van spatial computing. Zoals de app djay, die dit jaar een AppleDesignAward in de wacht heeft gesleept.

Storytelling als nooit tevoren
AppleVisionPro introduceert Apple Immersive Video, dé manier om verhalen te vertellen in 3D 8K-video met een beeldhoek van 180graden en ruimtelijke audio. Kijkers belanden dus midden in de actie. De AppleTV-app is de thuisbasis voor een alsmaar toenemende verzameling Apple Immersive-films en -series. En ook in de AppStore zijn er unieke en interactieve ervaringen te vinden, zoals Encounter Dinosaurs, GUCCI’s film Who Is Sabato De Sarno? A Gucci Story en het onlangs uitgebrachte What If…? An Immersive Story van Marvel Studios en ILM Immersive.

AppleVisionPro is de thuisbasis voor baanbrekende storytelling. Waaronder What If…? An Immersive Story van Marvel Studios en ILM Immersive, waarin fans worden uitgenodigd om met een handbeweging de kracht van de Infinity Stones te benutten.

Volgende maand komen er nog meer apps naar VisionPro, namelijk MUBI en Soul Spire in het VerenigdKoninkrijk, Canal+, Foxar, OQEE en SeLogar in Frankrijk, BILD, OTTO en ZDF in Duitsland, Classix en Sportsnet in Canada, en Domain in Australië. In veel van deze landen en regio’s zijn productiviteitstools zoals Microsoft365, entertainmentdiensten als Disney+ en nog veel meer al vanaf de lancering van VisionPro verkrijgbaar.

Met de nieuwe Weibo-app voor AppleVisionPro kun je op een gigantisch display niet alleen video’s en foto’s bekijken, maar ook ruimtelijke video’s en foto’s.

Bedrijven in elke sector doen hun voordeel met spatial computing. Meer dan de helft van de Fortune100-bedrijven heeft AppleVisionPro aangeschaft om innovatieve oplossingen voor hun organisaties en klanten te ontwikkelen. Denk aan apps om samen 3D-designs te maken, werknemers te trainen of veldwerk op afstand in goede banen te leiden. VisionPro biedt ook nieuwe mogelijkheden voor professionals en instellingen in de gezondheidszorg. Het device komt bijvoorbeeld van pas bij klinisch onderwijs, operatieplanning, beeldvormend medisch onderzoek en gedragswetenschappen.

Ongeëvenaarde hardware en innovatie

AppleVisionPro is ontworpen voor ongekend krachtige computing in een compact, draagbaar formaat. Het displaysysteem heeft een ultrahoge resolutie en maakt gebruik van micro-oled-technologie om in twee displays ter grootte van een postzegel 23miljoen pixels te verwerken. Dat zijn per oog meer pixels dan in een 4K-tv. Het geavanceerde ruimtelijke-audiosysteem heeft twee drivers die afzonderlijk worden versterkt. Dit maakt persoonlijke ruimtelijke audio mogelijk, waarbij het lijkt alsof de geluiden vanuit de ruimte om je heen op je af komen. VisionPro is ook voorzien van een hoogwaardig oogtrackingsysteem dat snel en soepel reageert, terwijl je met EyeSight toch zicht blijft houden op de mensen om je heen. De drijvende kracht achter VisionPro is Applesilicon in een uniek design met twee chips. De ongekende prestaties van M2 worden aangevuld door de unieke R1-chip. Die verwerkt de gegevens van 12camera’s, vijf sensoren en zes microfoons, waardoor het net lijkt alsof alle content recht voor je neus verschijnt.

AppleVisionPro heeft een displaysysteem met ultrahoge resolutie dat bestaat uit twee displays met elk 23miljoen pixels. Dat zijn per oog meer pixels dan in een 4K-tv. Ook is het systeem voorzien van de gloednieuwe R1-chip, waarmee alles in real time en vrijwel zonder vertraging in beeld komt.

AppleVisionPro en de waarden van Apple

Net als alle andere Appleproducten is ook AppleVisionPro een toonbeeld van de waarden van Apple:

 • Krachtige toegankelijkheidsfeatures zijn ingebouwd in visionOS. VoiceOver, zoomen, kleurfilters, schakelbediening, begeleide toegang en nog veel meer zijn geschikt gemaakt voor spatial computing. Zo bepaal je met aanwijzerbediening en stilhoudbediening zelf hoe je wilt navigeren, en kun je de oogtracking op één oog instellen. Later dit jaar ondersteunt visionOS systeembrede Live Captions,5 en aanvullende Made for iPhone-hoortoestellen en cochleaire hoorprocessors.
 • Nieuwe manieren om iets te leren met educatieve apps. Nieuwe apps als Art Universe, Beautiful Things, Complete HeartX, JigSpace, LookUp Dictionary, Museas, Pocket Rocket en Sky Guide hebben indrukwekkende scènes waar je helemaal in opgaat. Zo krijg je een compleet nieuwe kijk op kunst, geschiedenis, wetenschap, de ruimte en nog veel meer.
 • Toonaangevende privacy en veiligheid op AppleVisionPro. Optic ID analyseert je iris om je AppleVisionPro te ontgrendelen, wachtwoorden automatisch in te vullen en online te betalen met ApplePay. Wanneer je je AppleVisionPro draagt, kan niemand zien waar je precies naar kijkt. En gegevens over oogtracking worden nooit gedeeld met Apple of met apps of websites van derden.

Met live bijschriften in visionOS2 kan iedereen, ook dove en slechthorende gebruikers, live gesprekken of de audio in apps beter volgen.

AppleVisionPro en het milieu

AppleVisionPro is ontworpen met 100% gerecyclede zeldzame aardmetalen in alle magneten, 100% gerecycled tin in het soldeer en 100% gerecycled goud in het verguldsel van meerdere printplaten. VisionPro voldoet aan de hoge standaarden van Apple op het gebied van energiezuinigheid en is vrij van kwik, broomhoudende vlamvertragers, pvc en beryllium. De verpakking bestaat voor 100% uit vezels, wat Apple een stap dichter bij het doel brengt om uiterlijk in 2025 helemaal geen plastic meer in verpakkingen te gebruiken. Momenteel is de wereldwijde bedrijfsvoering van Apple CO₂‑neutraal, en vóór 2030 wil het bedrijf dat ook voor de hele productie­­toeleverings­keten en de levenscyclus van elk product realiseren.

Prijzen en verkrijgbaarheid

 • AppleVisionPro is straks verkrijgbaar in de AppleOnlineStore en bij alle AppleStores in Hongkong, Japan, Singapore, vasteland China, Australië, Canada, Duitsland, Frankrijk, het VK en de VS. Prijzen beginnen bij USD3.499 en je kunt kiezen uit een opslagcapaciteit van 256GB, 512GB of 1TB.

 • Klanten in Hongkong, Japan, Singapore en vasteland China kunnen AppleVisionPro vanaf vrijdag 13juni om 18:00uur (PT) alvast bestellen. In die landen is het device vanaf vrijdag 28juni daadwerkelijk verkrijgbaar.

 • Klanten in Australië, Canada, Duitsland, Frankrijk en het VK kunnen AppleVisionPro vanaf vrijdag 28juni om 5:00uur (PT) alvast bestellen. In die landen is het device vanaf vrijdag 12juli daadwerkelijk verkrijgbaar.

 • AppleVisionPro wordt geleverd met visionOS1.2, met ondersteuning voor de talen van de genoemde landen en regio’s. visionOS2 is dit najaar beschikbaar als gratis software-update voor alle gebruikers van VisionPro.

 • AppleVisionPro is te koop in de AppleOnline Store, via de AppleStore-app en bij AppleStores, waar je persoonlijk wordt geholpen door een AppleSpecialist. Online kun je een half uur durende demo van VisionPro boeken. Zodra de pre-orders van start gaan, volgt er meer informatie over de demo’s.

 • Als je een AppleVisionPro bestelt, moet je eerst een gezichtsscan maken met FaceID op een iPhone of iPad met de nieuwste versie van de AppleStore-app. Op basis van deze scan krijg je tips die zorgen dat de Light Seal en de hoofdband precies goed passen.

 • AppleVisionPro wordt geleverd met Solo Knit Band, Dual Loop Band, persoonlijke Light Seal met twee Light Seal-kussentjes, AppleVisionPro-cover, poetsdoekje, batterij, USB‑C-oplaadkabel en USB‑C-lichtnetadapter.

 • Voor klanten die glazen op sterkte nodig hebben, heeft Apple in samenwerking met ZEISS optische inzetstukken van ZEISS ontwikkeld. Deze klikken magnetisch vast aan AppleVisionPro, zodat gebruikers het haarscherpe en heldere display goed kunnen zien.6 ZEISS Optical Inserts — Leeslenzen zullen beschikbaar zijn voor $99 (VS), en ZEISS Optical Inserts — op sterkte zullen beschikbaar zijn voor $149 (VS).

 • De reisetui voor AppleVisionPro is verkrijgbaar voor USD199.

 • AppleCare+ voor AppleVisionPro is verkrijgbaar voor USD499.

 • Ga voor meer informatie over AppleVisionPro naar apple.com/apple-vision-pro.
 • Tekst van dit artikel

  10 juni 2024

  PERSBERICHT

  AppleVisionPro vanaf 28 juni in meer landen en regio’s verkrijgbaar

  Klanten in Hongkong, Japan, Singapore en vasteland China kunnen vanaf 13 juni alvast bestellen. Klanten in Australië, Canada, Duitsland, Frankrijk en het VK kunnen dat vanaf 28 juni

  Cupertino, Californië VisionPro combineert digitale content naadloos met de echte wereld. Dit zorgt voor indrukwekkende ruimtelijke ervaringen waarin mensen op nieuwe manieren werken, contact houden, samenwerken, herinneringen herbeleven en genieten van entertainment.

  “Mensen zijn dolenthousiast over AppleVisionPro en we zijn dan ook heel blij dat we nog meer klanten kunnen laten kennismaken met de magie van spatial computing,” aldus TimCook, CEO van Apple. “We staan te trappelen om meer mensen te laten zien hoe het onmogelijke mogelijk wordt. Ze kunnen alleen of samen met anderen werken op een eindeloos canvas voor apps, herinneringen ophalen in 3D, series en films kijken in een unieke persoonlijke bioscoop of gloednieuwe ruimtelijke ervaringen ontdekken die alle voorstelling te boven gaan.”

  Een revolutionaire ruimtelijke computer

  AppleVisionPro draait op visionOS: een revolutionair besturingssysteem, een intuïtieve ruimtelijke interface en een magisch invoersysteem waarin je met je ogen, handen en stem je weg vindt. visionOS is het resultaat van tientallen jaren innovaties in iOS, iPadOS en macOS. Het werkt naadloos samen met de hardware, software en diensten van Apple, waardoor je op al je Appledevices dezelfde geweldige ervaring hebt.

  Je werkt met apps door ernaar te kijken en je duim en wijsvinger tegen elkaar te tikken. Ook kun je tekst dicteren, typen met het virtuele toetsenbord en met Siri apps openen of sluiten, media afspelen, antwoord krijgen op allerlei vragen en nog veel meer. Op het oneindige canvas zijn apps niet meer beperkt tot de grenzen van een fysiek display. Je kunt ze dus op elke grootte naast elkaar openen, waardoor je alle ruimte hebt om (samen) te werken en van entertainment te genieten. In de dynamische virtuele landschappen, zoals Haleakalā, Joshua Tree, Yosemite en zelfs de maan, word je minder afgeleid en kun je je beter concentreren. Zo wordt alles nog indrukwekkender.

  visionOS2 is dit najaar beschikbaar als gratis update en bevat features waarmee gebruikers van AppleVisionPro nog meer met spatial computing kunnen doen. Bijvoorbeeld nieuwe manieren om foto’s om te toveren tot 3D-afbeeldingen, intuïtieve handgebaren om de HomeView en belangrijke informatie te kunnen zien, nieuwe mogelijkheden voor Mac Virtual Display, TravelMode en GuestUser, verbeteringen voor Mindfulness, Safari en de AppleTV-app.

  Een uitgebreide catalogus aan apps, games en ervaringen

  In de AppStore zijn er nu meer dan 2000apps te vinden die speciaal voor AppleVisionPro zijn gemaakt, meer dan 1,5miljoen iOS- en iPadOS-apps die ook op AppleVisionPro werken, en Mac-apps die in combinatie met Mac Virtual Display werken. Al deze apps zijn moeiteloos naast elkaar te gebruiken.1 Dankzij de unieke mogelijkheden van het device en het ruime aanbod aan apps van de wereldwijde developerscommunity van Apple is AppleVisionPro een ongelofelijk veelzijdig device.

  Een enorme, draagbare privéwerkplek
  Dankzij toonaangevende zakelijke en praktische apps– zoals Box, Craft, Fantastical, MindNode, Slack, Things3, Webex, Zoom en apps van Microsoft365– werk je probleemloos samen met je collega’s en krijg je een hoop voor elkaar. Ook kun je je productiviteit een boost geven met handige apps als AirLauncher, GlanceBar, Splitscreen, Screens5 en Widgetsmith. Of door Bluetooth-accessoires toe te voegen, zoals MagicKeyboard, MagicTrackpad en, later dit jaar met visionOS2, MagicMouse.

  Een ongeëvenaarde privébioscoop
  Ook de beste streamingdiensten zijn beschikbaar op AppleVisionPro, waaronder AppleTV+, AmazonPrimeVideo, Disney+ met Hulu, Max, Peaco*ck, Paramount+ with Showtime, PlutoTV enTubi.2 De AppleTV-app staat vol met AppleOriginals op AppleTV+ en meer dan 250 3D-films, waarvan sommige kosteloos beschikbaar zijn voor AppleTV+-abonnees.3 Op VisionPro kun je ook streaming- en online videodiensten kijken via apps als IMAX, Juno, Supercut en Television, of via Safari. In apps die SharePlay en ruimtelijke persona’s ondersteunen, kun je samen met anderen naar dezelfde content kijken, alsof iedereen toch in dezelfde ruimte zit.4

  Altijd de beste plek en een privé-scorebord voor sportwedstrijden
  Met apps van grote sportcompetities en -merken– waaronder de NBA, MLS, MLB, NHL, PGA TOUR, The Masters, UFC, World Surf League en RedBullTV– kun je op AppleVisionPro je favoriete sport en spelers op de voet volgen. Daarbij profiteer je van features als Multiview, realtime-statistieken van spelers en wedstrijden, live objectweergaven en nog veel meer. Alle informatie waar je eerst een scorebord of tweede scherm voor nodig had, verschijnt nu dus gewoon in beeld. En met apps van populaire tv-providers en sportkanalen kun je alle regionale, nationale en internationale competities volgen.

  Een geweldig device om mee te gamen
  Je hebt de beschikking over duizenden fantastische games, waaronder meer dan 250titels in AppleArcade. Op AppleArcade zijn regelmatig nieuwe ruimtelijke games en content-updates te downloaden. Onlangs zijn daar bijvoorbeeld Alto’s Odyssey – The Lost City, Crossy Road Castle en Where Cards Fall aan toegevoegd. Daarnaast staan er ruimtelijke games in de AppStore, zoals Loóna, DapTap en Blackbox, waarvan de laatste dit jaar een AppleDesignAward heeft gewonnen. Populaire games als Job Simulator komen op AppleVisionPro het best tot hun recht, omdat je maar je ogen en handen hoeft te gebruiken om in de huid te kruipen van bijvoorbeeld een kok of winkelier. Je hebt ook toegang tot iPad- en iPhone-games, pc- en consolegames via apps als Steam Link en nog veel meer games op Mac. Deze zijn allemaal compatibel met PlayStation DualSense- en draadloze Xbox-controllers.

  Een oneindig canvas voor creativiteit
  Nieuwe design-apps als AirDraw en Da Vinci Eye zijn speciaal ontwikkeld voor de unieke mogelijkheden van spatial computing. Denk aan schetsen, tekenen en schilderen met alleen maar je ogen en handen. De app djay won dit jaar een Apple Design Award en moedigt creatievelingen aan om in het luchtledige muziek te maken. En in Lowe’s Style Studio kun je je eigen droomkeuken ontwerpen.

  Storytelling als nooit tevoren
  AppleVisionPro introduceert Apple Immersive Video, dé manier om verhalen te vertellen in 3D 8K-video met een beeldhoek van 180graden en ruimtelijke audio. Kijkers belanden dus midden in de actie. De AppleTV-app is de thuisbasis voor een alsmaar toenemende verzameling Apple Immersive-films en -series. En ook in de AppStore zijn er unieke en interactieve ervaringen te vinden, zoals Encounter Dinosaurs, GUCCI’s film Who Is Sabato De Sarno? A Gucci Story en het onlangs uitgebrachte What If…? An Immersive Story van Marvel Studios en ILM Immersive.

  Volgende maand komen er nog meer apps naar VisionPro, namelijk MUBI en Soul Spire in het VerenigdKoninkrijk, Canal+, Foxar, OQEE en SeLogar in Frankrijk, BILD, OTTO en ZDF in Duitsland, Classix en Sportsnet in Canada, en Domain in Australië. In veel van deze landen en regio’s zijn productiviteitstools zoals Microsoft365, entertainmentdiensten als Disney+ en nog veel meer al vanaf de lancering van VisionPro verkrijgbaar.

  Bedrijven in elke sector doen hun voordeel met spatial computing. Meer dan de helft van de Fortune100-bedrijven heeft AppleVisionPro aangeschaft om innovatieve oplossingen voor hun organisaties en klanten te ontwikkelen. Denk aan apps om samen 3D-designs te maken, werknemers te trainen of veldwerk op afstand in goede banen te leiden. VisionPro biedt ook nieuwe mogelijkheden voor professionals en instellingen in de gezondheidszorg. Het device komt bijvoorbeeld van pas bij klinisch onderwijs, operatieplanning, beeldvormend medisch onderzoek en gedragswetenschappen.

  Ongeëvenaarde hardware en innovatie

  AppleVisionPro is ontworpen voor ongekend krachtige computing in een compact, draagbaar formaat. Het displaysysteem heeft een ultrahoge resolutie en maakt gebruik van micro-oled-technologie om in twee displays ter grootte van een postzegel 23miljoen pixels te verwerken. Dat zijn per oog meer pixels dan in een 4K-tv. Het geavanceerde ruimtelijke-audiosysteem heeft twee drivers die afzonderlijk worden versterkt. Dit maakt persoonlijke ruimtelijke audio mogelijk, waarbij het lijkt alsof de geluiden vanuit de ruimte om je heen op je af komen. VisionPro is ook voorzien van een hoogwaardig oogtrackingsysteem dat snel en soepel reageert, terwijl je met EyeSight toch zicht blijft houden op de mensen om je heen. De drijvende kracht achter VisionPro is Applesilicon in een uniek design met twee chips. De ongekende prestaties van M2 worden aangevuld door de unieke R1-chip. Die verwerkt de gegevens van 12camera’s, vijf sensoren en zes microfoons, waardoor het net lijkt alsof alle content recht voor je neus verschijnt.

  AppleVisionPro en de waarden van Apple

  Net als alle andere Appleproducten is ook AppleVisionPro een toonbeeld van de waarden van Apple:

  • Krachtige toegankelijkheidsfeatures zijn ingebouwd in visionOS. VoiceOver, zoomen, kleurfilters, schakelbediening, begeleide toegang en nog veel meer zijn geschikt gemaakt voor spatial computing. Zo bepaal je met aanwijzerbediening en stilhoudbediening zelf hoe je wilt navigeren, en kun je de oogtracking op één oog instellen. Later dit jaar ondersteunt visionOS systeembrede Live Captions,5 en aanvullende Made for iPhone-hoortoestellen en cochleaire hoorprocessors.
  • Nieuwe manieren om iets te leren met educatieve apps. Nieuwe apps als Art Universe, Beautiful Things, Complete HeartX, JigSpace, LookUp Dictionary, Museas, Pocket Rocket en Sky Guide hebben indrukwekkende scènes waar je helemaal in opgaat. Zo krijg je een compleet nieuwe kijk op kunst, geschiedenis, wetenschap, de ruimte en nog veel meer.
  • Toonaangevende privacy en veiligheid op AppleVisionPro. Optic ID analyseert je iris om je AppleVisionPro te ontgrendelen, wachtwoorden automatisch in te vullen en online te betalen met ApplePay. Wanneer je je AppleVisionPro draagt, kan niemand zien waar je precies naar kijkt. En gegevens over oogtracking worden nooit gedeeld met Apple of met apps of websites van derden.

  AppleVisionPro en het milieu

  AppleVisionPro is ontworpen met 100% gerecyclede zeldzame aardmetalen in alle magneten, 100% gerecycled tin in het soldeer en 100% gerecycled goud in het verguldsel van meerdere printplaten. VisionPro voldoet aan de hoge standaarden van Apple op het gebied van energiezuinigheid en is vrij van kwik, broomhoudende vlamvertragers, pvc en beryllium. De verpakking bestaat voor 100% uit vezels, wat Apple een stap dichter bij het doel brengt om uiterlijk in 2025 helemaal geen plastic meer in verpakkingen te gebruiken. Momenteel is de wereldwijde bedrijfsvoering van Apple CO₂‑neutraal, en vóór 2030 wil het bedrijf dat ook voor de hele productie­­toeleverings­keten en de levenscyclus van elk product realiseren.

  Prijzen en verkrijgbaarheid

  • AppleVisionPro is straks verkrijgbaar in de AppleOnlineStore en bij alle AppleStores in Hongkong, Japan, Singapore, vasteland China, Australië, Canada, Duitsland, Frankrijk, het VK en de VS. Prijzen beginnen bij USD3.499 en je kunt kiezen uit een opslagcapaciteit van 256GB, 512GB of 1TB.

  • Klanten in Hongkong, Japan, Singapore en vasteland China kunnen AppleVisionPro vanaf vrijdag 13juni om 18:00uur (PT) alvast bestellen. In die landen is het device vanaf vrijdag 28juni daadwerkelijk verkrijgbaar.

  • Klanten in Australië, Canada, Duitsland, Frankrijk en het VK kunnen AppleVisionPro vanaf vrijdag 28juni om 5:00uur (PT) alvast bestellen. In die landen is het device vanaf vrijdag 12juli daadwerkelijk verkrijgbaar.

  • AppleVisionPro wordt geleverd met visionOS1.2, met ondersteuning voor de talen van de genoemde landen en regio’s. visionOS2 is dit najaar beschikbaar als gratis software-update voor alle gebruikers van VisionPro.

  • AppleVisionPro is te koop in de AppleOnline Store, via de AppleStore-app en bij AppleStores, waar je persoonlijk wordt geholpen door een AppleSpecialist. Online kun je een half uur durende demo van VisionPro boeken. Zodra de pre-orders van start gaan, volgt er meer informatie over de demo’s.

  • Als je een AppleVisionPro bestelt, moet je eerst een gezichtsscan maken met FaceID op een iPhone of iPad met de nieuwste versie van de AppleStore-app. Op basis van deze scan krijg je tips die zorgen dat de Light Seal en de hoofdband precies goed passen.

  • AppleVisionPro wordt geleverd met Solo Knit Band, Dual Loop Band, persoonlijke Light Seal met twee Light Seal-kussentjes, AppleVisionPro-cover, poetsdoekje, batterij, USB‑C-oplaadkabel en USB‑C-lichtnetadapter.

  • Voor klanten die glazen op sterkte nodig hebben, heeft Apple in samenwerking met ZEISS optische inzetstukken van ZEISS ontwikkeld. Deze klikken magnetisch vast aan AppleVisionPro, zodat gebruikers het haarscherpe en heldere display goed kunnen zien.6 ZEISS Optical Inserts — Leeslenzen zullen beschikbaar zijn voor $99 (VS), en ZEISS Optical Inserts — op sterkte zullen beschikbaar zijn voor $149 (VS).

  • De reisetui voor AppleVisionPro is verkrijgbaar voor USD199.

  • AppleCare+ voor AppleVisionPro is verkrijgbaar voor USD499.

  • Ga voor meer informatie over AppleVisionPro naar apple.com/apple-vision-pro.

  Over Apple Met de introductie van de Macintosh in 1984 ontketende Apple een ware revolutie op het gebied van persoonlijke technologie. Tegenwoordig loopt Apple wereldwijd voorop met zijn innovatieve iPhone, iPad, Mac, AirPods, AppleWatch en AppleVisionPro. De zes softwareplatforms van Apple (iOS, iPadOS, macOS, watchOS, visionOS en tvOS) zorgen voor een naadloze ervaring op alle Apple devices en geven toegang tot baanbrekende diensten als de AppStore, AppleMusic, ApplePay, iCloud en AppleTV+. De ruim 150.000medewerkers van Apple doen er alles aan om de beste producten ter wereld te maken en de wereld beter achter te laten danhijwas.

  1. De beschikbaarheid van apps verschilt per regio.
  2. Canal+-abonnees hebben zonder extra kosten toegang tot AppleTV+. Voor 4K-content en ruimtelijke audio met Dolby Atmos is een Max Ultimate Ad-Free-abonnement vereist.Hiervoor is een Disney+-abonnement vereist. Hulu-content is alleen beschikbaar voor in aanmerking komende Disney Bundle-abonnees.
  3. De beschikbaarheid van 3D-films verschilt per land of regio.
  4. De persona-feature is beschikbaar als bètaversie.
  5. Beschikbaar in Amerikaans Engels.
  6. Hiervoor is een geldig recept vereist. De inzetstukken zijn niet geschikt voor alle soorten oogafwijkingen. Accessoires op sterkte zijn afzonderlijk verkrijgbaar. Optische inzetstukken van ZEISS op recept zijn alleen online verkrijgbaar.

  Contactpersoon voor de pers

  Martijn Kroonstuiver

  Apple

  mkroonstuiver@apple.com

  +31 (0)20 5352821

  Apple Media Helpline

  media.nl@apple.com

  020 535 2728

  Kopieer tekst

 • Afbeeldingen in dit artikel

  Download alle afbeeldingen

 1. De beschikbaarheid van apps verschilt per regio.
 2. Canal+-abonnees hebben zonder extra kosten toegang tot AppleTV+. Voor 4K-content en ruimtelijke audio met Dolby Atmos is een Max Ultimate Ad-Free-abonnement vereist.Hiervoor is een Disney+-abonnement vereist. Hulu-content is alleen beschikbaar voor in aanmerking komende Disney Bundle-abonnees.
 3. De beschikbaarheid van 3D-films verschilt per land of regio.
 4. De persona-feature is beschikbaar als bètaversie.
 5. Beschikbaar in Amerikaans Engels.
 6. Hiervoor is een geldig recept vereist. De inzetstukken zijn niet geschikt voor alle soorten oogafwijkingen. Accessoires op sterkte zijn afzonderlijk verkrijgbaar. Optische inzetstukken van ZEISS op recept zijn alleen online verkrijgbaar.

Contactpersoon voor de pers

Martijn Kroonstuiver

Apple

mkroonstuiver@apple.com

+31 (0)20 5352821

Apple Media Helpline

media.nl@apple.com

020 535 2728

Apple Vision Pro vanaf 28 juni in meer landen en regio’s verkrijgbaar (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Velia Krajcik

Last Updated:

Views: 6453

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Velia Krajcik

Birthday: 1996-07-27

Address: 520 Balistreri Mount, South Armand, OR 60528

Phone: +466880739437

Job: Future Retail Associate

Hobby: Polo, Scouting, Worldbuilding, Cosplaying, Photography, Rowing, Nordic skating

Introduction: My name is Velia Krajcik, I am a handsome, clean, lucky, gleaming, magnificent, proud, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.