Solve the questions in **Math Expressions Grade 4 Homework and Remembering Answer Key Unit 4 Lesson 8 Answer Key Solve Multistep Problems** to attempt the exam with higher confidence. https://mathexpressionsanswerkey.com/math-expressions-grade-4-unit-4-lesson-8-answer-key/

## Math Expressions Common Core Grade 4 Unit 4 Lesson 8 Answer Key Solve Multistep Problems

**Math Expressions Grade 4 Unit 4 Lesson 8 Homework**

**Use an equation to solve. Show your work.**

**Unit 4 Lesson 8 Solve Multistep Problems Grade 4 Math Expressions Question 1.**

Rosa and Kate both went shopping. Kate bought a jacket for $45 and boots for $42. Rosa bought jeans for $27, a sweater for $22, and sneakers. They both spent the same exact amount of money. How much were Rosa’s sneakers?

Answer:

Explanation:

Rosa and Kate both went shopping. Kate bought a jacket for $45 and boots for $42. Rosa bought jeans for $27, a sweater for $22, and sneakers.

Add the amount of jacket and the boots and subtract the sum of jeans and sweater from the sum of jackets and boots.

87 – 49 = 38

Therefore, Rosa’s sneakers costs $38.

**Math Expressions Grade 4 Answer Key Unit 4 Question 2.**

Kyle works at a bakery on weekends. On Saturday, Kyle needs to make 120 muffins. Each recipe makes 8 muffins and uses 2 cups of flour. On Sunday, he needs to bake a large batch of cookies that uses 6 cups of flour. How many cups of flour will Kyle use to bake the muffins and the cookies?

Answer:

Explanation:

Kyle works at a bakery on weekends. On Saturday, Kyle needs to make 120 muffins. Each recipe makes 8 muffins and uses 2 cups of flour.

Divide 120 by 8 to find the number of recipies needed

15 recipies are needed 15 x 2 = 30, 30 cups of flour is needed to make 120 muffins

On Sunday, he needs to bake a large batch of cookies that uses 6 cups of flour

Therefore are 30 and 6

30+6=36

Therefore 36 cups of flour Kyle use to bake the muffins and the cookies.

**Solve Multistep Problems Grade 4 Answer Key Math Expressions Question 3.**

A toy factory made 715 small stuffed bears and packed them in boxes with 5 bears in each box. Then they made 693 large stuffed bears and packed them in boxes with 3 bears in each box. All the boxes of small and large stuffed bears are loaded into a truck for delivery. How many boxes are loaded into the truck?

Answer:

Explanation:

A toy factory made 715 small stuffed bears and packed them in boxes with 5 bears in each box. Then they made 693 large stuffed bears and packed them in boxes with 3 bears in each box

715 divided by 5 is 143, 143 boxes are packed for small bears

693 divided by 3 is 231, 231 boxes are packed for large bears

The sum of 143 and 231 is 374

Therefore, 374 boxes are loaded into the truck.

**Unit 4 Lesson 8 Math Expressions Grade 4 Solve Multistep Problems Question 4.**

Last summer, Chris went to Europe and bought postcards from the cities he visited. In France, he visited 6 cities and bought 11 postcards in each city. In Italy, he visited 7 cities and bought 9 postcards in each city. In Spain, he visited 10 cities and bought 15 postcards in each city. How many postcards did Chris buy in Europe?

Answer:

Explanation:

Number of post cards Chris bought in France is 6 x 11 = 66

Number of post cards Chris bought in Italy is 7 x 9 = 63

Number of post cards Chris bought in Spain is 10 x 15 = 150

The sum of 66, 63 and 150 is 279

Therefore, Chris bought 279 postcards in Europe.

**Lesson 8 Math Expressions Key Grade 4 Unit 4 Question 5.**

Three fourth grade classes went on a field trip to see a play. Each class had 19 students and 2 adults attending. The rows in the playhouse each seat 9 people. How many rows did the fourth grade classes and adults take up at the playhouse?

Answer:

**Math Expressions Grade 4 Unit 4 Lesson 8 Remembering**

**Add or subtract.**

**Lesson 8 Solve Multistep Problems Answer Key Grade 4 Math Expressions Question 1.**

Answer:

Explanation:

The difference of 9000 and 5613 is 3387.

Question 2.

Answer:

Explanation:

The sum of 317,492 and 36,057 is 353,549.

Question 3.

Answer:

Explanation:

The dfference of 659,741 and 652,438 is 7,303.

**Solve. Then explain the meaning of the remainder.**

Question 4.

Jessica needs to bake 50 muffins. Her baking pan holds 12 muffins. How many rounds of baking will she need to do?

Answer:

Explanation:

Jessica needs to bake 50 muffins. Her baking pan holds 12 muffins

Divided 50 by 12 gives 4 and leaves reminder 2

As 4+1=5 Jessica needs to make 5 rounds of baking.

**Use an equation to solve. Show your work.**

Question 5.

At the fair, Hannah bought her family 5 hot dogs for $3 each and a pitcher of lemonade for $6. How much money did she spend in all?

Answer:

Hannah spents $21 in all

Explanation:

At the fair, Hannah bought her family 5 hot dogs for $3 each

5 x $3 = $15

A pitcher of lemonade for $6

$15 + $6 = $21

Therefore, Hannah spents $21 in all.

Question 6.

Reggie is keeping 7 of his 31 stuffed animals and splitting the remainder of his collection evenly among his 3 younger sisters. How many stuffed animals does each sister get?

Answer:

Explanation:

Reggie is keeping 7 of his 31 stuffed animals and splitting the remainder of his collection evenly among his 3 younger sisters.

31-7=24,

Reggie now has 24 animals to share among his 3 sisters

24 divided by 3 is 8

Therefore, Reggie shares 8 animals each to his 3 younger sisters.

Question 7.**Stretch Your Thinking** Write a word problem using the equation ($60 + $3 – $15) ÷ $4 = w. Then solve the equation to solve the problem.

Answer:

Explanation:

Joy bought apples from a super market for himself and his three friends, he spent $60 on red apples , $3 on green apples.Later he found that $15 worth apples are damaged and returned them.Then he shared the amount equally.How much amount do each spent on apples.

60+3=63, 63-15=48, 48/4=12

Each spent $12.