Dragon Age: Dreadwolf krijgt officieel een nieuwe naam, gameplay reveal op 11 juni - EXCLUSIEF (2024)

De volgende Dragon Age krijgt op 11 juni zijn eerste grote gameplay-onthulling, en als dat gebeurt, zal het onder een nieuwe naam zijn. IGN kan exclusief onthullen dat de nieuwste titel in de Dragon Age-franchise, voorheen bekend als Dragon Age Dreadwolf, wordt hernoemd naar Dragon Age: The Veilguard.

Het nieuws komt met een reeks details die een nieuw licht werpen op de langverwachte RPG van BioWare, die tot nu toe grotendeels in het geheim is ontwikkeld. Onder andere heeft BioWare bevestigd dat The Veilguard zeven speelbare partyleden zal bevatten en dat het "leuke en vloeiende, moment-tot-moment gevechten" zal bevatten, terwijl het de nadruk blijft leggen op strategie via de unieke krachten van elk partylid.

Maar het is de naamsverandering die de meeste wenkbrauwen zal doen fronsen onder de fans. Sinds het einde van Dragon Age: Inquisition's Trespasser DLC, verwachtten fans een verhaal gefocust op Solas, de voormalige metgezel die werd onthuld als de Elfen god Fen’Harel, ook bekend als de Dread Wolf. BioWare's algemeen directeur Gary McKay legt uit dat hoewel Solas "nog steeds een groot deel uitmaakt van het verhaal van Dragon Age: The Veilguard," het team een titel wilde die een "echt diepe en boeiende groep partyleden" weerspiegelde.

Dragon Age: Dreadwolf krijgt officieel een nieuwe naam, gameplay reveal op 11 juni - EXCLUSIEF (1)

"Een ding dat belangrijk voor fans is om te herinneren, is dat elke Dragon Age-game een nieuwe en andere ervaring is en deze game, meer dan ooit, gaat over jou en je partyleden – een groep die je moet verzamelen om aan je zijde te vechten," vertelt McKay aan IGN. "We kunnen niet wachten tot spelers kennismaken, verbinden en hun eigen persoonlijke relaties vormen met de unieke metgezellen die The Veilguard vormen. Dat is de geest van deze game… van dit verhaal. Het kiezen van wie je met je mee laat gaan op je avontuur, met je vecht en aan je zijde staat aan het einde."

In een aparte blogpost, lichtte McKay toe: "Elk van de zeven unieke personages die je metgezellen vormen, zal diepe en boeiende verhaallijnen hebben waarbij de beslissingen die je neemt je relaties met hen zullen beïnvloeden – evenals hun levens. Je zult dit team van onvergetelijke helden verenigen terwijl je een angstaanjagende nieuwe dreiging die op de wereld is losgelaten, aanpakt. Natuurlijk speelt de Dread Wolf nog steeds een belangrijke rol in dit verhaal, maar jij en je metgezellen – niet je vijanden – vormen het hart van deze nieuwe ervaring."

McKay beweert dat de naamsverandering geen kwestie van focus testing was, wat vaak dergelijke beslissingen informeert. Hij geeft zelfs toe dat vasthouden aan Dreadwolf gemakkelijker zou zijn geweest.

"We denken eigenlijk dat vasthouden aan Dreadwolf de veiligere keuze zou zijn geweest – 'Dread Wolf' is tenslotte een coole naam!" zegt McKay. "Uiteindelijk was het voor ons het belangrijkste om een titel te hebben die authentiek was voor de metgezellen die het hart vormen van dit avontuur dat we hebben gecreëerd. We hebben tijdens de ontwikkeling echt ongelooflijke achtergronden voor elke metgezel gecreëerd die op betekenisvolle manieren met het hoofdverhaal verweven zijn."

Wat betreft de reden waarom het niet simpelweg "Dragon Age IV" wordt genoemd, zegt McKay dat dit om dezelfde reden is dat Dragon Age Inquisition niet "Dragon Age III: Inquisition" werd genoemd.

"Elke game in de serie vertelt zijn eigen unieke verhaal en de titel is een belangrijk element om het toneel te zetten voor het volgende op zichzelf staande avontuur inclusief zijn eigen held, metgezellen, verhaallijn, slechterik, setting, enzovoort," zegt hij.

De release met de hoogste inzet in de geschiedenis van BioWare?

De naamsverandering is het begin van wat zich aftekent als mogelijk de release met de hoogste inzet in de geschiedenis van BioWare. Het is een volledig decennium geleden sinds Dragon Age: Inquisition – dat we in 2014 onze Game of the Year noemden – en sinds die tijd is de legendarische RPG-studio geteisterd door de rampzalige release van Anthem, ontslagen en andere tegenslagen, waarbij Mass Effect: Legendary Edition een van de weinige lichtpuntjes was. The Veilguard is in verschillende ontwikkelingsstadia geweest tijdens deze tijd, waarbij het zelfs naar verluidt op een gegeven moment werd geannuleerd, hoewel McKay het in zijn blogpost als een verkenningsperiode kadert.

"Na de lancering van Dragon Age: Inquisition kreeg de studio een ongelooflijke kans om verschillende gameplayconcepten te verkennen, testen en valideren terwijl we werkten om te bepalen hoe de volgende Dragon Age eruit zou kunnen zien," schrijft McKay. "We brachten alles op tafel, inclusief een multiplayerconcept. De tijd die we besteedden aan experimenteren en itereren leerde ons geleidelijk veel. Dit werk, en de geweldige steun van EA, hielpen ons om ons opnieuw te richten op het creëren van een ongelooflijke singleplayergame, met alle keuzes, personages en wereldopbouw die je van ons zou verwachten."

Op de vraag wat het voor BioWare betekent om eindelijk The Veilguard aan de wereld te kunnen laten zien, zegt McKay: "Als studiobaas en uitvoerend producent is het ongelooflijk geweest om de reis, veerkracht en passie te zien die dit team elke dag blijft brengen. We hebben een ongelooflijke groep van zowel BioWare- als Dragon Age-veteranen die al jaren bij ons zijn, evenals nieuwe gezichten en stemmen die van de serie houden en die hebben geholpen een onvergetelijke ervaring te creëren waarvan we vinden dat het de Dragon Age-naam waardig is."

Wie zijn precies de Veilguard? In de lore is de Veil een barrière tussen de fysieke wereld en Fade, de geestenwereld van Dragon Age. Solas, die hielp bij het creëren van de Veil, wil deze nu vernietigen. Daarom, zoals McKay het verwoordt, "moet de Veil worden bewaakt."

Hoewel hij erkent dat het waarom en hoe zeker spoilerterritorium is, zegt McKay: "De grootste hint die ik kan delen, is dat jij en je metgezellen – die The Veilguard vormen – centraal staan in het neerhalen van een nieuwe kwade dreiging die op Thedas is losgelaten. Het is misschien niet alleen Solas."

McKay is nog niet klaar om de partyleden te onthullen, maar geeft wel enkele hints over wat te verwachten, inclusief wat initiële informatie over romances.

"We hebben veel tijd besteed om onze metgezellen authentiek te laten aanvoelen op basis van hun eigen unieke ervaringen binnen deze grotere fantasiewereld, wat op zijn beurt de relaties die je met hen vormt nog betekenisvoller maakt. We hebben ingespeeld op de diepe lore van Dragon Age en zijn meest iconische facties verkend om elk van de zeven metgezellen en hun verhalen tot leven te brengen," zegt hij.

"Ik zal de onthulling van volgende week niet verpesten, maar ik kan zeggen dat we een verhaal hebben gecreëerd waarin je de wereld en de metgezellen om je heen kunt beïnvloeden. Spelersvrijheid is belangrijk voor de Dragon Age: The Veilguard-ervaring en stelt elke speler in staat om unieke persoonlijke connecties te vormen met de metgezellen van hun keuze. En ja, je kunt de metgezellen waarmee je wilt een romance aangaan!"

“Jij en je metgezellen...staan centraal in het neerhalen van een nieuwe kwade dreiging die op Thedas is losgelaten. Het is misschien niet alleen Solas”

McKay zegt dat de beslissing om het aantal metgezellen van negen naar zeven te verminderen vooral komt doordat het het "juiste aantal is voor het verhaal dat we vertellen." Elk personage vertegenwoordigt een unieke factie of element uit Thedas en zal zijn eigen verhaallijn hebben met "verhalen van liefde en verlies, elk met betekenisvolle keuzes en emotionele momenten."

Hij vervolgt: "Terwijl je je metgezellen vergezelt om hun achtergrondverhaal te ontrafelen en hun loyaliteit en vriendschap te verdienen, bezoek je meer regio's van Thedas door een diepere verscheidenheid aan biomen dan in welke Dragon Age dan ook."

McKay ontwijkt grotendeels vragen over hoe de personages van Inquisition in het verhaal van The Veilguard passen, hoewel hij bevestigt dat het opnieuw een originele protagonist zal bevatten, vergelijkbaar met The Warden, Hawke en The Inquisitor, en merkt op dat elke Dragon Age-game zijn eigen op zichzelf staande verhaal heeft met zijn eigen verhaallijn en conflict.

"Games in de Dragon Age-franchise zijn nooit ontworpen als een doorlopende verhaallijn van game op game. Er zijn bekende verhaallijnen, facties en helden die belangrijk zijn voor het overkoepelende Dragon Age-universum en die door het nieuwe verhaal dat we vertellen verweven zijn," legt hij uit. "De vorige games, personages en gebeurtenissen zijn niet het anker van Dragon Age: The Veilguard, het gaat om jouw avontuur met een geheel nieuwe cast van metgezellen die je moet verzamelen om te vechten tegen een krachtige kracht."

Hij plaagt opnieuw een andere slechterik naast Solas: "Ik wil niet te diep ingaan op spoilers, maar ik kan zeggen dat de Dread Wolf niet de enige god is waar spelers zich zorgen over moeten maken."

BioWare hint naar wat te verwachten van The Veilguard’s gameplay

Wanneer The Veilguard eindelijk wordt onthuld op 11 juni, zal de presentatie van BioWare 15 minuten gameplay bevatten van de openingsmomenten van de game, wat zal helpen om het verhaal op te zetten. Op het gebied van gameplay zegt McKay dat de gevechten in The Veilguard een "groot aandachtsgebied" waren en iets dat het team wilde verbeteren. Onder andere zegt McKay dat The Veilguard een vaardigheidswiel zal bevatten dat spelers meer directe controle over hun personages geeft.

"Als RPG is strategie in gevechten belangrijk terwijl je twee metgezellen meeneemt naar elk gevecht. Elke metgezel brengt unieke krachten en vaardigheden mee die een directe impact hebben op hoe je ervoor kiest om de vijanden aan te pakken," zegt hij. "Om een extra laag aan dat strategische element toe te voegen, introduceren we een nieuw vaardigheidswiel waarmee je de actie kunt pauzeren en je volgende zet kunt plannen – of het nu gaat om de vaardigheden van je partyleden of die van jezelf.

"Het vaardigheidswiel opent een enorme hoeveelheid strategische mogelijkheden, waardoor spelers de stroom van gevechten kunnen beheersen en krachtige combinaties van vaardigheden tussen spelers en hun metgezellen kunnen koppelen die het tij van elk gevecht snel kunnen keren. We denken dat we een spannende balans hebben gevonden tussen plezier, vloeiendheid en strategie voor elke ontmoeting."

Alles wijst op een game die waarschijnlijk de trouwe fans van de serie zal plezieren die de afgelopen 10 jaar vol spanning op een nieuw deel hebben gewacht – en dat zal nodig zijn. BioWare zal het niet direct zeggen, maar iedereen lijkt zich bewust te zijn dat er veel afhangt van Dragon Age. De ontvangst ervan zal veel zeggen over of BioWare in staat is zich opnieuw te vestigen als een top-RPG-studio naast Larian, CD Projekt Red en andere recente succesverhalen.

"Dit is een game en ervaring die de traditie van BioWare voortzet van singleplayer RPG-verhalen die zich afspelen in de epische fantasiewereld van Thedas," zegt McKay. "We weten dat Dragon Age-fans en de community al lang wachten op de volgende game en we kunnen niet enthousiaster zijn om onze gameplay-onthulling op 11 juni te delen."

Zorg ervoor dat je IGN blijft volgen voor meer Dragon Age-informatie, evenals veel meer van Summer Game Fest, IGN Live en meer.

Dragon Age: Dreadwolf krijgt officieel een nieuwe naam, gameplay reveal op 11 juni - EXCLUSIEF (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Melvina Ondricka

Last Updated:

Views: 5281

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Melvina Ondricka

Birthday: 2000-12-23

Address: Suite 382 139 Shaniqua Locks, Paulaborough, UT 90498

Phone: +636383657021

Job: Dynamic Government Specialist

Hobby: Kite flying, Watching movies, Knitting, Model building, Reading, Wood carving, Paintball

Introduction: My name is Melvina Ondricka, I am a helpful, fancy, friendly, innocent, outstanding, courageous, thoughtful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.